Reacția ASP la comunicatul emis de CNA privind desfășurarea perchezițiilor la Chișinău și Comrat

Agenția Servicii Publice (ASP) salută acțiunile desfășurate de Centrul Național Anticorupție (CNA) în data de 15 martie 2024, prin care au fost efectuate percheziții în mun. Chișinău și Comrat pe o cauză penală privind influența susținută asupra funcționarilor publici la eliberarea permiselor de conducere.

”Precizăm că operațiunea de astăzi a fost posibilă datorită efortului comun al Centrului Național Anticorupție și al Agenției Servicii Publice. ASP își reiterează poziția fermă de toleranță zero față de actele de corupție săvârșite în domeniul examinării conducătorilor de vehicule și eliberarea permiselor de conducere. Rămânem deschiși să contribuim și în continuare la eliminarea actelor de corupție în aceste domenii”, susține ASP.

Potrivit faptelor investigate de CNA, „o persoană, anterior condamnată pentru infracțiuni de corupție, susținând că ar avea influență asupra funcționarilor publici împuterniciți cu dreptul de a examina conducătorii de vehicule și de a elibera permisele de conducere, a pretins, acceptat și primit mijloace financiare ce nu i se cuvin în sumă de 1000 de euro, în schimbul grăbirii eliberării permisului de conducere, fără susținerea probelor teoretice și practice ale examenului de către candidat.”

ASP condamnă ferm asemenea acțiuni și subliniază că eliberarea permiselor de conducere se poate face doar în baza respectării legislației în vigoare. Instituția noastră va oferi tot suportul necesar organelor de anchetă pentru elucidarea completă a circumstanțelor acestui caz.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share