Reacția deputaților PDM: cei din ACUM-PSRM își vor numi omul lor la Procuratura Generală, fără nici un fel de concurs!

Reacția deputaților PDM, după ce ACUM-PSRM au modificat Legea Procuraturii,  își numesc omul lor la Procuratura Generală, fără nici un fel de concurs, capturarea justitiei, pavel filip maia sandu igor dodon, procuratura generala, 
 

Majoritatea parlamentară PSRM-ACUM a adoptat în ambele lecturi un proiect de modificare a Legii procuraturii. Proiectul este criticat dur de către deputații PDM calificându-l drept o tentativă de uzurpare a puterii judecătorești.

“Sub tot felul de pretexte inventate, alianța PSRM-PAS-PPDA și-au supus politic, prin instalarea în funcții a oamenilor lor de încredere, instituțiile care trebuie să acționeze independent. Astăzi, fără nici o consultare cu Comisia de la Veneția și fără ca să dezbată proiectul de lege, să-l prezinte tuturor deputaților din timp, au votat în lectură finală noua lege cu privire la Procuratură. Știți ce au votat de fapt? I-au dat dreptul președintelui țării, Igor Dodon, să numească un procuror general interimar pe un termen nedeterminat și au eliminat Consiliul Superior al Procurorilor din proces.

Astfel, își numesc omul lor la Procuratura Generală, fără nici un fel de concurs. Asta înseamnă în viziunea coaliției PSRM-ACUM „eliberarea justiției”? Asta e transparența, meritocrația, corectitudinea despre care ne-au tot povestit în discursurile lor politice”, au întrebat cei din PDM.

Amintim că înainte de a face alianță cu socialiștii, liderii blocului PAS-DA au promis poporului un Procuror European. Se vorbea vehement de venirea doamnei Codruța Kovesi din România în țara noastră, ACUM se pare că Năstase și Maia Sandu au uitat de acest angajament asumat.Este posibil ca imaginea să conÅ£ină: unul sau mai mulÅ£i oameni, oameni stând jos, masă şi interior

Total
0
Shares
Total
0
Share