Alte știri

Reacția FMF după reținerile de azi dimineață

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fotbalul este cel mai iubit și practicat sport din întreaga lume, inclusiv din Republica Moldova. Misiunea noastră, a Federației Moldovenești de Fotbal este să protejăm jocul de orice amenințare care îl poate pune în pericol. Și FMF asta face prin acțiunile sale concrete.

BREAKING NEWS // Unsprezece persoane, care activează în domeniul fotbalului, sunt cercetate penal de către CNA

În ultimii ani meciurile de fotbal sunt ținta grupărilor infracționale, care acționează pentru a truca și manipula meciurile de fotbal. Aranjarea meciurilor a devenit o amenințare pentru fotbal. Această amenințare poate fi înlăturată cu implicarea intregii comunități fotbalistice și a organelor de drept. Manipularea meciurilor este un pericol real. ”Blaturile” distrug jocul nostru comun, jocul milioanelor de oameni.

Cu scopul combaterii fenomenului meciurilor trucate și a pariurilor ilegale, Federația Moldovenească de Fotbal a creat Departamentul Integritate FMF. Această structură se ocupă cu colectarea și stocarea informației ce ține de competițiile și meciurile suspecte de a fi aranjate la pariuri. Ulterior, angajații Departamentului Integritate redirecționează această informație organelor de drept abilitate din Republica Moldova.

Astfel, astăzi, Centrul Național Anticorupție a anunțat despre cercetarea penală a unsprezece persoane, care activează în domeniul fotbalului, în cadrul unei cauze, pornite pe faptul manipulării evenimentelor sportive. Printre cei vizaţi sunt preşedinţi ai cluburilor de fotbal din Republica Moldova, antrenori, directori de şcoli sportive specializate şi jucători care reprezintă 5 echipe din cele 10 care evoluează în Divizia Naţională. Operaţiunea s-a derulat în comun cu reprezentanţii EUROPOL și UEFA, care au acordat asistenţă tehnică, informaţională şi analitică anchetatorilor pentru investigarea completă şi multidimensională a tuturor circumstanţelor.

Federația Moldovenească de Fotbal susține totalmente acțiunile CNA și dă asigurări că va colabora în continuare cu organele de drept abilitate pentru combaterea fenomenului meciurilor trucate. În acest sens, FMF intenționează să semneze un Memmorandum cu Ministerul de Interne și alte structuri de forță abilitate să stopeze corupția din fotbal. FMF este împotriva corupției și va depune eforturi maxime pentru ca cei implicați în acte de corupție să fie sancționați conform legii.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.