După ce transportatorii au amenințat că vor ieși la grevă, cei din Executiv au venit cu o reacție. Guvernul insistă ca procesul de reformă a domeniului transportului să fie realizat până la sfârșitul anului 2024. Și în acest sens va continua implementarea noilor proceduri. Acesta este răspunsul oferit de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, după ce transportatorii au adresat o scrisoare publică prin care amenințau cu greva.
„Deciziile Guvernului din domeniul transporturilor vizează creșterea siguranței, corectitudinii și calității deplasărilor cetățenilor. Vreau să reamintesc detaliile reformei în domeniul transportului rutier: toate măsurile introduse sunt în beneficiul pasagerilor, pentru a îmbunătăți condițiile de călătorie. Și anume, concurența sănătoasă și mai multe opțiuni de deplasare pentru călători”, menționează Daniel Vodă în răspunsul său.
De asemenea, demnitarul a spus că sprijină primăriile și primarii să ofere transport locuitorilor, inclusiv prin deschiderea și modificarea unor noi curse regulate.
„Reducem birocrația! Am spus „adio” foii de parcurs. Fiscalizăm și digitalizăm transportul rutier: e-bilet, e-gps și e-routing. Impunem fiscalizarea procesului de emitere a biletului de călătorie, iar biletele vor fi emise sub forma bonurilor fiscale sau a documentelor electronice. Guvernul insistă ca acest proces să fie realizat până la sfârșitul anului 2024.
Deciziile luate vizează creșterea siguranței, corectitudinii și calității deplasărilor cetățenilor. Acest obiectiv este esențial pentru autorități în dialogul cu transportatorii, iar orice comunicare instituțională se va face prin platformele existente”, a mai adăugat Daniel Vodă.
În context, purtătorul de cuvânt al Guvernului a specificat că noile măsuri sunt binevenite pentru pasageri și pentru transportatorii, care vor să lucreze corect, iar cei care se opun acestui lucru sunt transportatorii, care vor să lucreze după regulile vechi.
Amintim, că astăzi transportatorii din cadrul APOTA au venit cu o scrisoare deschisă, prin care cer ca să fie modificate unele reglementări pe care ei le consideră non-europene și care vin în detrimentul activității transportatorilor. De periclitarea activității transportatorilor a fost acuzat Ministerul de resort și reprezentanții ANTA.