Reacția internauților, după ce deputatul Alaiba și-a schimbat poziția privitor la majorarea cotei TVA pentru HORECA de la 10 la 20%

Decizia Nataliei Gavriliță de a majora cota TVA la 10 la 20% pentru hoteluri, restaurante și cafenele, aneta zasavitchi Asociația MĂR, În opoziție Dumitru Alaiba a susținut scăderea cotei TVA pentru HoReCa, La guvernare blocul ACUM vrea să majoreze această taxă de la 10 la 20%, 

Într-o postare recentă pe facebook, deputatul PAS Dumitru Alaiba a recunoscut că pe vremea când era în opoziție (2018) cerea ca TVA-ul pentru HoReCa (hoteluri, restaurante și cafenele) să fie redus de la 20 la 10%. Guvernul Filip de atunci așa și a făcut, a redus taxa. ACUM după ce a venit la putere, Alaiba deja spune că această taxă din contra trebuie ridicată înapoi la 20%. Schimbarea radicală a poziției sale referitor la aceeași problemă a produs dezamăgirea multor susținători ai blocului ACUM.

Internauți au venit cu comentarii foarte critice la explicația dată de Dumitru Alaiba, care în prezent susține că cota TVA pentru HORECA trebuie de dublat.

Viorel Chihai: “Si cea mai ușoara solutie nu mereu e cea mai bună. Mai căutați alte căi. Si cea mai ușoara solutie nu mereu e cea mai bună. Mai căutați alte căi.”

Andrei Cociu: “Dumitru, este usor sa scumpesti, mai greu este sa pui capul in miscare si sa dai preturile in jos. Sa se INCEAPA de la functionarii cu salarii de peste 20000 lei, care ajung sa ridice salarii mai Mari de 100000. De aici sa incepem! Dupa , functionarii care nu pot demonstra de unde au bani pentru case, vile, masini… cam greu, nu? Pai mai usor sa ” jupesti” pe tarani, ca ei rabda. Sa incepem ” de la cap!”

Whitney Whiteman: “O sursa perfecta pentru acoperitea gaurilor bugetare ar fi miliardul furat. Cum se poate accelera procesul de recuperare?”

Dumitru Cebotarescu: Rușine. Când a-ți fost în opoziție ziceați altceva. Acum cântați altceva și tot pe oameni puneți povara prostiilor fostei guvernări.”

Serghei Ursaki:Niste minciunosi”

Acestea sunt doar câteva din comentariile care s-au adunat la postarea lui Dumitru Alaiba. Mai jos puteți vedea și altele.

P.S. Vedeți și reacția oficială al unui reprezentant al HORECA.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share