Reacția judecătorilor referitor la declarațiile președintelui Parlamentului, Igor Grosu

Asociația Judecătorilor din Republica Moldova exprimă o profundă preocupare și dezaprobare față de declarațiile recente ale președintelui Parlamentului, Igor Grosu. Comentariile sale, care pun sub semnul întrebării integritatea Curții de Apel și a întregului sistem judiciar, sunt considerate neadecvate și pot avea un impact negativ asupra principiilor de bază ale statului de drept și independenței judiciare.

”Folosirea unui limbaj provocator și solicitarea unei „evaluări la sânge” a judecătorilor reprezintă, în opinia noastră, o abordare inadecvată și potențial dăunătoare. În acest sens, îndemnăm la o comunicare mai temperată și respectuoasă față de toate entitățile sistemului judiciar.

Solicităm domnului Grosu să revizuiască declarațiile sale și să ofere scuze publice pentru acuzațiile aduse și limbajul utilizat, în vederea menținerii unui climat de respect și dialog constructiv.

De asemenea, vom informa ambasadele și organizațiile internaționale despre această situație, subliniind angajamentul nostru pentru apărarea independenței judiciare și a principiilor democratice.

Subliniem, de asemenea, rolul esențial al presei în raportarea obiectivă și echilibrată a evenimentelor, care contribuie la susținerea statului de drept și a independenței justiției.
Asociația Judecătorilor reafirmă angajamentul său de a apăra independența și integritatea judecătorilor și este pregătită să ia toate măsurile necesare pentru a proteja aceste valori fundamentale”, scrie în comunicatul instituției.

Total
0
Shares
Total
0
Share