Alte știri

Reacția lui Alexandru Jizdan în cazul omorului de la Hâncești „Am încredere și sper ca organele abilitate să-și îndeplinească misiunea”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Afacerilor Interne a venit cu o reacție față de accidentul de azi noapte din Hâncești unde un polițist a omorât un tânăr de 20 de ani la o piscină.

Alexandru Jizdan a declarat că legea este egală pentru toți, inclusiv pentru polițiști. La fel legea este cea care spune despre cum și în ce situații un polițist poate folosi sau aplica arma de foc.

Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută, este o tragedie, dar ea nu spune despre faptul că reforma a eșuat, nu, acest caz arată că, probabil sistemul are oameni care dau greș, oameni care generează urmări grave. Nu eu trebuie să mă expun acum referitor la acest caz, este Procuratura care investighează și care va spune despre toate detaliile producerii.” scrie Alexandru Jizdan pe Facebook.

În aceeași postare, Ministrul de Interne spune că Poliția are peste 9 mii de angajați și toți au la îndemână arme. Doar atitudinea proprie și responsabilitatea acestora putem să ne asigurăm că arma nu va fi folosită în cazuri ca acesta de azi noapte. Totodată, ministrul întreabă pe cei de pe Facebook care îl critică pentru ca să propună o altă soluție, cum se poate de prevenit astfel de tragedii.

Demisia unor funcționari va asigura cumva țara de repetarea unor situații similare? Asta trebuie să facem noi, să fugim? să ne ascundem de realitățile din Republica Moldova?! Nu, nu asta este soluția, și nu mai legați tragediile oamenilor de tot ce se petrece la nivel național. „ mai scrie ministrul pe Facebook.

Alexandru Jizdan spune că polițistul care a aplicat arma de foc ilegal va fi pedepsit după lege. Ministrul dă asigurări că cel care a încălcat legea va răspunde pentru fapta sa. Restul colegilor însă ar trebui să activitatea pe care o desfășoară, rolul lor în poliție și misiunea. Nu trebuie să fie confundat serviciul în folosul cetățenilor cu dorințele proprii.

Regret decesul acestui tânăr și transmit condolianțe familiei. 
Am încredere și sper ca organele abilitate să-și îndeplinească misiunea și să procedeze exact cum spune buchia legii, în cazul oamenilor care o aplică, de dorit și mai dur.” a conchis Alexandru Jizdan.

loading...

Comments are closed.