Politic

Reacția Premierului Filip: succesul Summitului Parteneriatului Estic l-a obligat pe Dodon să facă declarații manipulatoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Moldovei Igor Dodon a declarat azi că „Summitul Parteneriatului Estic a confirmat că dosarul Republica Moldova se află în cel mai jos sertar al preocupărilor Europei”. Mai mult, șeful statului crede că dezamăgirea europenilor față de Chișinău e constantă, iar șansele Moldovei de a se integra în UE sunt aproape egale cu zero pentru următoarele decenii (vezi știrea aici).

Reacția Premierul Filip nu s-a lăsat așteptată!

„Domnul Dodon se află în ultima perioadă mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summit-ul Parteneriatului Estic să se fi văzut total diferit. Sau poate tocmai succesul acestui eveniment l-a făcut să se simtă obligat să facă declarații manipulatoare, pentru a-i reduce impactul pozitiv. Dacă Președintele și-ar dori cu adevărat să facă ceva bun pentru Republica Moldova, ar trebui mai întâi să se oprească din denigrarea propriei ṭări, să renunțe la încercările disperate de a crea un conflict artificial între Republica Moldova și partenerii săi, fie că vorbim de UE, SUA, Federația Rusă sau alți parteneri. Cariera sa politică se sprijină strict pe geopolitică, însă, viitorul Republicii Moldova se bazează pe proiectul nostru european de modernizare, susṭinut de majoritatea cetățenilor”, a scris Pavel Filip.

Telegraph.md amintește că săptămâna trecută a avut loc al 5-lea Summit al Parteneriatului estic, un cadru de colaborare a UE cu șase țări din fostul spațiu sovietic, inclusiv R. Moldova. Premierul de la Chișinău a fost semnat la Bruxelles un Acord de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară. Țara noastră va primi de la UE 100 milioane de euro, dintre care 40 milioane de euro vor fi oferiți sub formă de grant.

 

loading...

Comments are closed.