Politic

Reacția lui Gheorghe Cavcaliuc, după perchezițiile de la Cahul: I’ll be back

Pinterest LinkedIn Tumblr

”I’ll be back”, a scris Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului PACE, în reacția sa despre perchezițiile desfășurate astăzi în cadrul unui dosar de contrabandă cu țigări în care ar fi vizat și actualul șef al IP Cahul, ultimul fiind numit în funcția după ce a devenit ”Om Bun”.

”Pe timpul mandatului meu de conducător al Poliției Naționale, am dat afară mai mulți indivizi la care beția, corupția, desfrânarea, era o normalitate în comportamentul lor, ceea ce nu se încadra absolut în tiparul unui om al legii modern, exemplar, aproape de oameni.

S-a schimbat clasa politică, ei s-au lingușit pe lângă opoziția de atunci, astăzi cu regret, mulți din ei au fost trecuți în categoria ,,oamenilor buni’’ și întorși în funcții foarte înalte în structurile de aplicare a legii.

Având ștampila de ,,oameni buni’’ simțindu-se intangibili, nu fac altceva decât să folosească funcțiile înalte pentru a se răzbuna pe mine și alți conducători, dar și pentru a se îmbogăți la greu prin contrabandă, corupție și abuzuri.

Nu s-a lăsat mult de așteptat ca să înceapă a ieși la iveală cele mai interesante calități ale acestor ”vârcolaci în epoleți”.

Dar dacă analizăm la rece, e jale în instituțiile statului, majoritatea din cei care au fost dați afară pentru abuzuri, corupție, contrabandă, abuz de alcool în timpul zilei la locul de muncă, ocupă astăzi multe funcții importante.

Unde vom ajunge cu asemenea abordare, proști dar ai noștri sau corupți și incompetenți dar sunt corupții noștri?

Aaa, acest individ, care personal l-am concediat pentru că, a încălcat grav legea, cu dosare penale și multe anchete de serviciu, a fost cocoțat în funcția de comisar al IP Cahul doar că este dintr-un sat și a învățat într-o școală cu un om bun de statură mică, dar cu o funcție foarte înaltă în stat, dar să nu mai știe nimeni, căci acuși vor merge jurnaliștii în sat și vor constata că sunt și vecini.

Mă întreb, ce au în suflet miile de polițisti cinstiti, onești și competența cu care își fac meseria, dar văd că tot mai mulți din șefii lor sunt cei cu un trecut criminal, dubios, sau în general nu au idee ce-i asta Ministerul Afacerilor Interne?

Dar ce încredere au oamenii, că li se va face dreptate și vor fi auziți de astfel de conducători?

I’ll be back”, a scris politicianul.

Amintim că, ofițerii SIS, de comun cu procurorii PCCOCS și angajații Direcției regionale Sud a Poliției de Frontieră, investighează o încercare de scoatere din țară, în afara punctelor de trecere a frontierei, a unei cantități de 33.900 pachete de țigări.

Tentativa de contrabandă a avut loc în noaptea de 29 iunie, în jurul orei 23, în regiunea de sud a țării. Planul grupului infracțional a fost deconspirat în baza informațiilor operative obținute și gestionate de oamenii legii, ceea ce a permis reținerea în flagrant a trei persoane. Pe piața neagră de peste Prut, valoarea estimativă a țigărilor depistate ar fi constituit 1.600.000 MDL.

Persoanele reținute au vârste cuprinse între 22 și 51 de ani, domiciliați în raionul Cahul și sunt la prima abatere de natură penală. Au fost reținute inclusiv mijloacele de transport și barca gonflabilă pe care intenționau să o folosească la comiterea infracțiunii, iar lotul de țigări a fost indisponibilizat. De asemenea, în imobilele gestionate de persoanele reținute au fost depistate și ridicate cutiile de carton goale de la pachetele de țigări depistate pe malul râului Prut.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor participanților și aspectelor infracțiunii, timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Potrivit unor surse media de la Chișinău, a fost suspus perchezițiilor și actualul șef al IP Cahul, numit recent la insistența unui deputat din PAS.

loading...

Comments are closed.