Reacția lui Ilan Șor la proiectul de modificare a Constituției: “Partidul de guvernământ intenționează să-i lipsească pe moldoveni de identitate”

Politicianul și filantropul Ilan Șor s-a pronunțat cu privire la proiectul de lege privind modificarea Constituției Republicii Moldova. Potrivit acestuia, partidul de guvernământ intenționează să îi lipsească pe moldoveni de propria identitate și să stipuleze în legea fundamentală a țării un neînțeles “european”.

“Ei planifică să stabilească supremația legilor europene asupra celor moldovenești – ceea ce înseamnă că intenționează să legalizeze căsătoriile gay, moartea agriculturii noastre, renunțarea la suveranitate și intrarea în conflict cu vecinii noștri”, a spus el.

Unul dintre cele mai dubioase este ultimul paragraf al acestei legi, care prevede că intră în vigoare din momentul publicării rezultatelor referendumului confirmate de către Curtea Constituțională. Putem deja concluzia că autoritățile anticipează deja rezultatele referendumului și nu iau în considerare opinia poporului.

Totodată, Șor a făcut referire la normele constituționale, care prevăd posibilitatea de a revizui constituția doar cu două treimi dintre voturile Parlamentului. De asemenea, el a atras atenția asupra perioadei minime de șase luni necesare pentru acest proces.

Este important de remarcat faptul că proiectul de lege propus este copiat aproape în totalitate din Constituția României. Se pare că autoritățile se străduiesc să aibă o Constituție comună cu România. Această abordare poate provoca neliniște în rândul cetățenilor și suspiciuni cu privire la caracterul de ocupație al politicii partidului de guvernământ.

“Vom forța autoritățile să ia în considerare opinia noastră și în următoarele câteva luni vom arăta clar poporului Republicii Moldova de ce politica partidului de guvernământ nu este doar antipopulară, dar, de fapt, și de ocupație”, a conchis politicianul.

Opinia lui Ilan Șor reflectă îngrijorarea multor moldoveni cu privire la legalitatea și transparența procedurilor de desfășurare a referendumului. Este important ca dialogul civil și deschiderea să nu fie înlocuite cu impunerea parcursului european și renunțarea la suveranitatea țării noastre.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share