Reacția lui Pavel Filip, în contextul perchezițiilor efectuate de PCCOCS la domiciliul lui

Fostul prim-ministru democrat al R Moldova, Pavel Filip, a venit cu o reacție după ce Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au descins vineri, 6 mai, cu percheziții la domiciliul acestuia, într-o cauză penală privind „tentativa de deposedare a statului” de sediul Consulatului R. Moldova din Odesa.

„În activitatea mea la Guvern m-am condus mereu de interesul țării și al cetățenilor și am muncit pentru o Moldova mai bună. Sunt sigur de nevinovăția mea și voi demonstra acest lucru. Voi colabora cu ancheta, am fost și sunt mereu la dispoziția autorităților pentru a explica orice situație”, a scris Pavel filip pe pagina sa de Facebook.

Vineri dimineața, 6 mai, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au descins cu percheziții la domiciliul fostului prim-ministru al R. Moldova, Pavel Filip, și la mai mulți membri activi ai „grupului criminal organizat” condus de către fostul deputat democrat Vladimir Andronachi într-o cauză penală privind „tentativa de deposedare a statului” de sediul Consulatului R. Moldova din Odesa.

Solicitată de Ziarul de Gardă, procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale (PG), ne-a comunicat că perchezițiile au loc în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul tentativei de deposedare a R. Moldova de bunul imobil sub formă de sediul Consulatului R. Moldova din orașul Odesa.

„Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale efectuează la moment percheziții în cadrul cauzei penale pornite pe faptul tentativei de deposedare a Republicii Moldova, de bunul imobil sub formă de sediul Consulatului Republicii Moldova or. Odessa. Perchezițiile se desfășoară la un ex-prim ministru al Republicii Moldova, precum și la mai mulți membri activi ai grupului criminal organizat condus de ex-deputatul PD, Vladimir Andronachi, implicați în această schemă”, a declarat Mariana Cherpec.

Pavel Filip a venit în politică în 2011, alături de Partidul Democrat din Moldova (PDM), atunci când a fost numit în funcția de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pentru o perioadă de cinci ani.

În 2016, Filip a devenit prim-ministru, guvernul său fiind votat aproape de miezul nopții în timp ce în fața parlamentului mii de oameni protestau împotriva învestirii guvernului.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, Pavel Filip a devenit deputat, fiind ales pe circumscripția nr.20 Strășeni.

În septembrie 2019, Pavel Filip a fost ales președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), iar în octombrie 2021, a anunțat că se retrage de la conducerea partidului.

Total
0
Shares
Total
0
Share