Politică

Reacția lui Pavel Filip, la decizia CC privind creditul rusesc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Și liderul PD, Pavel Filip, a reacționat la decizia Înaltei Curți de astăzi de a declara neconstituțional acordul privind creditul rusesc.

„Chiar și după decizia Curții Constituționale, indiferent dacă suntem din partide de dreapta, de centru sau de stânga, avem cu toții responsabilitatea de a le asigura cetățenilor noștri salarii și pensii, drumuri, spitale, școli. Problema rămâne și ea trebuie rezolvată: avem un deficit bugetar de 16 mlrd lei și trebuie să găsim banii necesari pentru a asigura investițiile planificate în acest an. Este un efort pe care Guvernul și Parlamentul trebuie să-l facă împreună. Suntem într-o situație de criză și trebuie să avem grijă ca oamenii să nu aibă de suferit”, a declarat Pavel Filip.

Curtea Constituțională a admis cele trei sesizări ale deputaților opoziție și a declarat neconstituțional Acordul de împrumut cu Federația Rusă, hotărârea Guvernului privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului, hotărârea Guvernului privind aprobarea ratificării Acordului și Legea de ratificare votată de Parlament.

Citește și: Decizia de anulare a împrumutului de la ruși este susținută și de către Maia Sandu

loading...

Comments are closed.