Externe

Reacția lui Putin la lichidarea liderului separatiștilor din Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că uciderea lui Alexander Zakharchenko, liderul rebelilor separatişti din estul Ucrainei este un act „crud”, menit să destabilizeze pacea fragilă din zonă, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Vladimir Putin nu a acuzat guvernul Ucrainei de orchestrarea atacului mortal. Acesta a trimis condoleanţe familiei lui Zakharchenko.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zakharova, a declarat că autorităţile de la Kiev sunt responsabile de moartea lui Zakharchenko.

Conform declaraţiei acesteia, moartea liderului arată că autorităţile din Kiev au decis să se implice într-o „luptă sângeroasă” şi şi-au încălcat promisiunile de pace.

Liderul separatiştilor din regiunea Donetsk din estul Ucrainei, Alexander Zakharchenko, a fost ucis vineri într-o explozie dintr-o cafenea din capitala regiunii Donetsk, conform unei surse din administraţia separatistă.

Alexander Zakharchenko, în vârstă de 42 de ani, a devenit lider al Republicii Populare Donetsk în anul 2014.

Decesul acestuia a fost raportat de agenţia de presă a rebelilor, Donetsk Republic. Conform informaţiilor oferite de agenţie, auto-proclamatul lider a murit „în urma unui act terorist”.

loading...

Comments are closed.