Politic

Reacția lui Șor, după ce doi deputați din partidul său au fost reținuți. „Circul de ieri nu are nimic comun cu legea”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele fracțiunii Partidului „Șor”, deputatul Ilan Șor, a venit cu o reacție, după ce doi deputați ai fracțiunii pe care o conduce au fost lipsiți de imunitate parlamentară și reținuți pentru 72 de ore la Procuratura Anticorupție (PA), informează TV8.md

„Circul de ieri de la Parlament nu are nimic comun cu legea. Mă bucur că ședința a fost publică. Vă rog să o urmăriți din nou. Ce s-a întâmplat nu este altceva decât implementarea planului așa-numitor parteneri externi și politicieni cărora nu le place Partidul „Șor”. Partidul nostru nu este controlat și nu vinde patria pentru compromisuri. Noi nu suntem comozi pentru că depunem toate eforturile pentru a soluționa criza pandemică”, a comunicat în cadrul unui briefing de presă, pe 23 martie, Ilan Șor, deputat anunțat în căutare internațională de organele Republicii Moldova.

Deputatul Partidului „Șor” Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de Procuratura Anticorupție, în calitate de bănuit de „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în faza concesionării.

Tot ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei „Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

În cursul zilei de astăzi, acțiunile de urmărire penală vor continua, Procuratura Anticorupție urmând să-l audieze și pe deputatul Partidului „Șor” Denis Ulanov, care este vizat în dosarul „frauda bancară”, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Amintim că, cei doi deputați au fost reținuți ieri preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Citește și: Vacanța de două săptămâni a lui Renato Usatîi ar fi costat 300 de mii de lei

loading...

Comments are closed.