Reacția lui Voronin: Liderul PCRM îi acuză pe Dodon și Maia Sandu de crime împotriva Constituției!

vladimir voronin varsta, zi de nastere voronin, presedintii republicii moldova
 

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova urmărește cu profundă îngrijorare escaladarea crizei politice din țară, care este plină de consecințe imprevizibile. Asta se arată în cadrul unei declarații publicată de PCRM.

„Trebuie remarcat faptul că Republica Moldova se află într-o stare de tensiune politică și socio-economică permanentă și în creștere, de la încercarea de lovitură de stat din 2009. Sechestrarea statului, sărăcirea covârșitoare a populației țării, colapsul economic, reducerea libertăților democratice – acestea sunt teribilele rezultate ale acestui deceniu, când comuniștii se aflau în opoziție”, comunică partidul lui Voronin. 

Potrivit PCRM, contribuția lui Dodon și Maia Sandu la crimele împotriva Constituției s-a manifestat cel mai clar prin participarea lor la alegerile prezidențiale anticonstituționale. “Maia Sandu și Igor Dodon au luat parte la ele, legitimarea încălcării Constituției. Exact, bazele statului de drept au fost distruse din nou și din nou. Așa sa întărit regimul uzurpator. Atât Partidul Socialiștilor, cât și partidele care fac parte din blocul ACUM sunt direct implicate în acest demers”, se mai conține în reacție PCRM.

Gabi Conac, Moldoveancă din diasporă despre alianța Maiei Sandu cu Dodon, da poate la un film la un ceai, alianta acum psrm, moldova rusia, 
Voronin susține că numai alegerile parlamentare anticipate pot fi o cale de ieșire din actuala situație explozivă. Totodată, el spune că este necesar să se asigure răspunderea penală a celor care au contribuit la uzurparea puterii în Moldova, precum și a celor care au fost finanțate direct din străinătate.
 

“Toate aceste lucrări ar trebui efectuate cât mai curând posibil, pentru a nu trage țara într-o confruntare lungă și periculoasă. Noi, comuniștii, suntem convinși că alegerile parlamentare libere ne vor permite să alegem o componență a parlamentului care să reflecte interesele tuturor segmentelor societății moldovenești”, încheie PCRM. 

Amintim că anume Partidul Comuniștilor a inițiat procesul de apropiere a Moldovei de Uniunea Europeană, între anii 2005 și 2009, când PCRM se afla la guvernare. Apoi a venit Vlad Filat cu Maia Sandu, iar în perioada guvernării PLDM s-a furat un miliard de dolari din Banca de Economii. Recent, lidera PAS Maia Sandu a făcut alianță cu PSRM-ul lui Dodon, alianță coordonată de la Moscova de Kozak.

Total
0
Shares
Total
0
Share