Politic

Reacția Maiei Sandu: Dodon nu cu unioniștii trebuie să lupte!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele RM Igor Dodon se va adresa Organizației Națiunilor Unite (ONU) și Consiliului Europei (CE) cu o scrisoare oficială cu privire la acțiunile României, pe care le consideră riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova.

„Prin poziția majorității membrilor Consiliului Suprem de Securitate, condamnăm acțiunile întreprinse de primari, aleși locali și autorități de chemare la lichidarea statalității Republicii Moldova. Consiliul condamnă și propune modificarea legislației penale pentru a include prevederi clare de răspundere penală pentru astfel de acțiuni”, a scris Dodon pe facebook.

Dacă anterior Maia Sandu a atacat ideea unirii Moldovei cu România, acum președinta PAS a sărit în apărarea unioniștilor!

„Dacă Dodon dorește să întărească statul, ar trebui să o facă nu prin acțiuni de interzicere a liberei exprimări, ci prin legi care combat corupția, prin reforme autentice, prin promovarea unui stat de drept. Dodon nu cu unioniștii trebuie să lupte, dar cu hoții”, a scris Maia Sandu tot pe facebook.

Menționăm că llidera PAS, pe data de 10 septembrie 2017, în cadrul celui de-al doilea Congres extraordinar al formaţiunii, Maia Sandu a declarat că Unirea Republica Moldova cu România nu este posibilă, deoarece „UE nu o să permită unui stat membru să înghită un teritoriu” (video).

Telegraph.md amintește că deși a susținut-o în la începutul implicării în politică, acum, Traian Băsescu, fostul președinte al României, susține că lidera PAS Maia Sandu face parte dintre policienii care vând iluzii cetățenilor Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

loading...

Comments are closed.