Reacția Ministerului Justiției la cererea lui Andrei Iavorschi

Andrei IAVORSCHI

Ministerul Justiției informează că a recepționat cererea lui Andrei Iavorschi, care a ocupat anterior funcția de director al Inspectoratului Național de Probațiune, ulterior fiind suspendat, dar refuză să o execute.

”Solicitările sale sunt în proces de examinare conform termenilor legali, fiind făcute și câteva interpelări pe caz. Totodată, Inspectoratul Național de Probațiune a informat Ministerul Justiției că a contestat ordonanța Procuraturii Anticorupție privind scoaterea de sub urmărire penală, pentru reexaminare în ordinea ierarhic superioară. Imediat ce va fi acumulată informația completă pe caz, cererea va fi soluționată”, este notat în comunicatul instituției.

Amintim că dosarul penal în privința persoanei vizate a fost clasat de către Procuratura Anticorupție.

Ca rezultat al investigațiilor complete și obiective efectuate, nu au fost stabilite încălcări de ordin penal cer ar putea fi imputate directorului Inspectoratului Național de Probațiune și nici prejudiciu cauzat instituție, fapt ce a determinat organul de urmărire penală al CNA să propună scoaterea de sub urmărire penală a directorului INP și clasarea cauzei penale.

La 30 ianuarie 2024, Procuratura Anticorupție a acceptat propunerea organului de urmărire penală al CNA și a fost emisă ordonanța de scoatere de sub urmărire penală a directorului Inspectoratului INP, cu clasarea cauzei penale”, scrie în comunicatul PA.

Total
0
Shares
Total
0
Share