Reacția Ministerului Mediului cu privire la Incendiul de la Portul Internațional Liber Giurgiulești

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în dimineața zilei de 16 ianuarie, la Portul Internațional Liber Giurgiulești a izbucnit un incendiu. Acesta s-a produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui.

La fața locului s-au deplasat și angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului care au contribuit la acțiunile de răcire a silozurilor. La moment pericolul de incendiere și prăbușire a instalațiilor se menține la un nivel ridicat.

”Menționăm că, anterior, la data de 9 ianuarie 2023 reprezentanții Laboratorului de Referință din cadrul Agenției de Mediu s-au deplasat la fața locului și au prelevat mai multe probe de aer în zona incendiului izbucnit în rezervoarele de păstrare a peleților din coaja de semințe din floarea soarelui de pe teritoriul Portului Internațional Liber din localitatea Giurgiulești, raionul Cahul. Astfel evaluarea conformității a demonstrate că valorile obținute a parametrilor investigați în probele de aer atmosferic colectate corespund cerințelor și se află în limitele stabilite.

Cât privește informația potrivit căreia la fața locului a fost Ministra Mediului iar aceasta nu a fost făcută publică este una falsă. Condamnăm categoric zvonurile lansate intenționat de către unele persoane în vederea dezinformării populației”, a transmis Ministerul Mediului.

Total
0
Shares
Total
0
Share