Economie

Reacția oficială a Avia Invest la comunicatul APP despre Aeroportul Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania „Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), dezminte informațiile din presă cu privire la rezilierea contractului de concesionare.

Compania „Avia Invest” susține că a primit doar o notificare de la Agenția Proprietății Publice (APP) despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare.

“Afirmațiile sunt o minciună absolută și obraznică. Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată și „Avia Invest” dezminte informațiile și nu consideră o notificare ca un fapt împlinit”, transmite compania.

În această situație, „Avia Invest”, considerându-se un investitor de bună credință, a încheiat o astfel de poliță de asigurare cu o renumită companie de asigurări din Federația Rusă și a prezentat actele necesare autorităților de resort de la Chișinău.

Însă Agenția Proprietății Publice refuză să recunoască polița de asigurare, invocând că aceasta este perfectată în afara Republicii Moldova, asta chiar dacă așa proceduri sunt perfect legale.

“O asemenea atitudine a autorităților confirmă încă o dată că în adresa companiei noastre sunt create obstacole artificiale de a găsi un motiv pentru rezilierea contractului de concesionare.
„Avia Invest” reiterează că este o companie solvabilă, care își exercită activitatea în strictă conformitate cu legislația și cu prevederile contractului de concesionare”, notează compania.

„Avia Invest” își reiterează angajamentul de a gestiona și în continuare într-un mod competent și profesionist Aeroportul Internațional Chișinău. Compania „Avia Invest” va continua investițiile pentru a-l menține în topul celor mai dezvoltate aeroporturi din regiune, top în care a intrat în ultimii ani, după concesionarea sa.

Citește și: ULTIMA ORĂ // APP anunță că Aeroportul Chișinău revine în proprietatea statului

loading...

Comments are closed.