Reacția Partidului “Renaștere”, după ce negocierile agricultorilor cu guvernarea au eșuat: “Guvernul PAS are bani doar pentru radarul care costă 300 de milioane de lei”

Guvernul PAS, condus de Dorin Recean, are bani doar pentru radarul care costă 300 de milioane de lei, iar agricultorii sunt obligați să aștepte, motivându-se că nu sunt bani. Aceasta este reacția Partidului “Renaștere” după eșecul negocierilor fermierilor cu guvernul.

“Protestele fermierilor moldoveni, care au durat o săptămână, s-au încheiat cu discuții zadarnice cu guvernul. La întâlnirea mult dorită cu premierul și ministrul de profil, s-a aprobat doar organizarea unei noi întâlniri.

Între timp, fermierii care protestează în fața Parlamentului riscau să rămână fără locuință din cauza împrumuturilor neplătite. Pagubele suferite de agricultori care se ocupă cu grâul și porumbul se ridică la aproximativ 6 miliarde de lei. Cu toate acestea, ei cer doar o sumă de 400 de milioane de lei pentru a face față crizei și pentru a lucra în câmp la primăvară.

Guvernul PAS are bani pentru apărare, are bani pentru un radar de 300 de milioane de lei, dar pentru a-i ajuta pe cei pe care se bazează aproape întreaga economie a Republicii Moldova, li se cere să aibă răbdare, dragi agricultori”, este mesajul formațiunii politice.

Amintim că mai mulți fermieri au protestat astăzi în fața Parlamentului, pentru criticat nepăsarea din partea actualei guvernări.

Total
0
Shares
Total
0
Share