Actual

Reacția Poliției, după un șir de acuzați din partea organizatorilor concertului din PMAN

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General de Poliție, comunicat de presă:

Inspectoratul General al Poliției respinge acuzațiile aduse la adresa instituției de către reprezentanții unui partid politic și organizatori ai evenimentelor de astăzi din capitală, precum că am interzice instalarea scenei, de către aceștia, în Piața Marii Adunări Naționale.

Reiterăm că Poliția nu are competența de a interzice instalarea dispozitivului, dar este obligată să asigure Securitatea cetățenilor participanți la eveniment și să ceară toate actele juridice pentru aceasta.

Precizăm că organizatorii trebuie să dețină nu doar dispoziția de autorizare a instalării, dar și să demonstreze caracterul juridic al bunurilor obținute și conformitatea acestora în vederea Securității procesului în ansamblu.

Dacă un bun nu are act de proveniență, contract de chirie, garanția de securitate a tehnicii, etc- care de fapt este o procedură standard pentru așa evenimente și care sunt considerate grave devieri de la legislație – nu pot fi tolerate.

În cazul în care organizatorii au toate actele menționate- pot instala dispozitivul și Poliția va monitoriza în continuare buna desfășurare a evenimentului, securitatea cetățenilor și transparența procesului.

loading...

Comments are closed.