Politică

Reacția premierului Ion Chicu, după discuția telefonică cu președintele ales, Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu a avut o discuție telefonică cu Maia Sandu, anunță Guvernul Republicii Moldova. În cadrul discuției, Chicu și Sandu au abordat subiectele ce ține de adoptarea legilor bugetar-fiscale, precum și despre situația din Parlament, informează Telegraph.md

„În cadrul discuției prim-ministrul Chicu a solicitat respectuos tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale, or este convins că Președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat. Guvernul este gata să prezinte argumente/explicații pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi.

Premierul împărtășește pe deplin opinia Președintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat””, este reacția lui Chicu.

O oră în urmă, Maia Sandu anunța că a avut o discuție cu premierul. Aceasta i-ar fi spus lui Chicu, precum că bugetul prezentat nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare.

”I-am spus că țara are nevoie de un alt Parlament și de un alt Guvern. Demisia Guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”, a declarat Maia Sandu.

Video care nu va apărea în presa Maiei Sandu: Deputatul Igor Grosu a aruncat cu apă și a distrus tehnica Parlamentului

loading...

Comments are closed.