Externe

Reacția românului Mircea Geoană după ce a fost ales noul secretar general adjunct al NATO: Sunt profund onorat!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Politicianul român Mircea Geoană a fost ales astăzi noul secretar general adjunct al Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

„Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO.

Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea”, a scris Geoană pe facebook.

Numirea românului în această funcție înaltă în conducerea NATO l-ar putea deranja de șeful statului de la Chișinău, Igor Dodon, care este un critic aprig al relației Moldovei cu România și cu NATO. Apropo, astăzi Dodon se află într-o vizită la Moscova, unde are întrevederi cu vicepremierul rus Dmitri Kozak.

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare şi costum

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.