Alte știri

Reacția șefului IGP după ce 7 polițiști au fost reținuți pentru corupție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, șapte angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, au fost documentați pentru corupere pasivă. Aceștia sunt bănuiți că, în intervalul august – septembrie 2020, ar fi pretins, acceptat și primit, de la mai mulți șoferi prinși băuți la volan, sume cuprinse între 200-300 euro pentru a nu-i documenta și a nu întocmi procese verbale cu privire la contravenţie, transmite Telegraph.md

Sergiu Paiu, șeful inspectoratului IGP a venit cu o reacție oficială la cele întâmplate:

„În calitate de Șef al Inspectoratului General al Poliției nu voi tolera, nici pentru o clipă, corupția printre oamenii cu epoleți! Este regretabil și rușinos gestul acestora.

Polițiștii nu trebuie să uite că nu se reprezintă pe ei, ci statul și ar trebui să fie un exemplu de corectitudine și verticalitate. În sistem sunt oameni onești, care își fac datoria, salvează vieți, dar sunt și excepții, care încalcă legislația penală atunci când solicită mită.

Astfel de angajați nu trebuie să fie în Poliție!

Stimați colegi, nu uitați că am depus jurământ față de Patrie, față de Tricolor și suntem garant al securității cetățeanului de rând.” a scris Paiu, într-o postare pe Facebook.

BREAKING NEWS // Șapte angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică, bănuiți de corupere pasivă

loading...

Comments are closed.