Reacția Serviciului Vamal, după ce ofițerii CNA și procurorii au desfășurat 40 de percheziții

Astăzi, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat 40 de percheziții care au vizat angajați vamali și agenți economici. În urma acestora, trei angajați ai Serviciului Vamal și un broker vamal au fost reținuți pentru 72 de ore. În prezent, acțiunile pe caz sunt în desfășurare și au ca scop stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea întregului cerc de persoane implicate.

În acest context, Serviciul Vamal a demarat o investigație internă și acordă întregul suport organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere în conformitate cu normele legale.

Promovarea integrității și combaterea corupției în rândurile funcționarilor vamali reprezintă o prioritate pentru Serviciul Vamal și este un element fundamental pentru o bună guvernare și o administrație vamală modernă și eficientă. În acest context, mesajul conducerii Serviciului Vamal este următorul: ”dacă persoanele nu doresc să activeze cinstit, corect și onest în cadrul instituției, atunci să plece benevol, deoarece vor fi depuse eforturi suplimentare și va fi intensificată conlucrare cu instituțiile de resort, în scopul identificării și contracarării situațiilor de corupție din cadrul Serviciului Vamal”.

Total
0
Shares
Total
0
Share