Alte știri

Reacția SIS cu privire la pretinsele disensiuni dintre Serviciul de Informații și Securitate și a Procuraturii Generale în cazul recentelor rețineri în dosarul pretinsei filări a unui judecător

Pinterest LinkedIn Tumblr

SIS a venit cu o reacție cu privire la pretinsele disensiuni dintre Serviciul de Informații și Securitate și a Procuraturii Generale în cazul recentelor rețineri în dosarul pretinsei filări a unui judecător.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Serviciul de Informații și Securitate a infirmat categoric materialele cu caracter speculativ, fără acoperire în situația reală,  precizând că, acțiunile de urmărire penală realizate de către procurori și ofițerii de informații au la bază temeiuri juridice prevăzute de legislația procesual – penală și probe suficiente pentru a constata necesitatea acestora.

Totodată SIS apecificat că, potrivit competențelor funcționale, procurorii conduc urmărirea penală, iar SIS acordă suport în realizarea acesteia, fapt care garantează o cooperare dintre instituții în strictă conformitate cu legislația procesual – penală în vigoare.

Suplimentar, în comunicat se menționează că, la etapa dată, orice comentarii de esență asupra speței pot prejudicia confidențialitatea urmăririi penale.

loading...

Comments are closed.