Actual

Reacția SPPS la protestele de astăzi de la președinție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmare evenimentelor desfășurate astăzi în preajma sediilor SPPS și a Președinției, Serviciul vine cu anumite precizări, transmite Telegraph.md

În după-amiaza zilei de 1 iulie curent, în adiacentul sediilor vizate, un grup de persoane s-a întrunit în scopul exprimării unor atitudini și poziții față de Președintele țării. În procesul desfășurării evenimentului public, manifestanții, prin acțiunile sale au blocat căile de acces la sediul Președinției, obstrucționând astfel deplasarea coloanei Președintelui Republicii Moldova.

Prin urmare, Serviciul de Protecție și Pază de Stat de comun cu Inspectoratul General al Poliției au solicitat participanților la întrunire încetarea acțiunilor ilegale în ceea ce privește îngrădirea exercitării atribuțiilor funcționale ale ofițerilor de protecție prevăzute de Legea 134/2008 cu privire la SPPS.

Menționăm că, manifestanții nu s-au conformat cerințelor legale ale angajaților SPPS și IGP, fapt care a adus la aplicarea de către angajații poliției a forței fizice în conformitate cu prevederile Legii 218/2012 privind modul de aplicare a forței fizice, mijloacelor speciale și armelor de foc.

Astfel, prin acțiunile sale, participanții la întrunire au împiedicat atât buna desfășurare a misiunilor de protecție, cât și activitatea instituției Prezidențiale.

De menționat că, în contextul evenimentului de astăzi, Serviciul și-a îndeplinit atribuțiile funcționale în strictă conformitate cu legislația în vigoare privind asigurarea protecției persoanei beneficiare de protecție de stat și a obiectivelor aflate în pază.

loading...

Comments are closed.