Alte știri

Reacția televiziunii naționale la acuzațiile lui Năstase și Maia Sandu, că n-au fost invitați la emisiuni

Pinterest LinkedIn Tumblr
Compania “Teleradio-Moldova” a răspuns la învinuirile aduse de premierul Maia Sandu și vicepremierul Andrei Năstase, care afirmă că nu au fost invitați în studioul Moldova 1 timp de doi ani, în perioada în care erau în opoziție. În context, televiziunea națională informează opinia publică despre faptul că cei doi lideri ACUM au fost invitați de mai multe ori în emisie directă, în cadrul emisiunilor: ”Butonul roșu” și ”Moldova în direct”.
Anul 2018
20 februarie – liderul PPPDA a refuzat să participe la emisiunea ”Moldova în direct”
28 februarie – PPPDA nu a dat curs invitației la emisiunea: ”Butonul roșu”
7 martie – lidera PAS l-a delegat la emisiunea: ”Butonul roșu” pe secretarul formațiunii, Igor Grosu
22 martie – lidera PAS l-a delegat la emisiunea: ”Moldova în direct” pe Ghenadie Țurcanu, coordonator programe PAS
4 aprilie – liderul PPPDA l-a delegat la emisiunea ”Butonul roșu” pe Vasile Mârzenco
18 aprilie – lidera PAS l-a delegat la emisiunea ”Butonul roșu” pe Virgiliu Pâslariuc, membru PAS
Anul 2019
Pe perioada electorală pentru alegerile parlamentare au fost suspendate proiectele de dezbateri. Timp de trei luni după campania electorală din 2019, lidera PAS a refuzat de două ori să vină la Moldova 1 (la emisiunile Butonul Roșu și Moldova în Direct din data de 08.05.2019 și 11.04.2019)
 
„În virtutea celor expuse, solicităm repetat suportul societății civile, ong-urilor de media, dar și misiunilor diplomatice acreditate, să ia atitudine față de încercările de imixtiune în politica editorială a postului public de televiziune, dar și față de mesajele calomnioase care ne afectează imaginea. Vă asigurăm că Moldova 1 respectă și va respecta standardele deontologiei jurnalistice și dreptul cetățenilor la o informare corectă, obiectivă şi echidistantă”, a comunicat Administrația IP Compania “Teleradio-Moldova”.
 
Conducerea postului tv mai declară că Moldova 1 este și va rămâne televiziunea poporului, având ca punct de referință interesul public.
Maia Sandu, Andrei Năstase, blocul ACUM, ACUM DA PAS, PAS cu DA, Platforma DA, Vladimir Socor, Igor Dodon, președintele republicii moldova, blocul acum nu este pregătit pentru a guverna, partide politice, parlamentul republicii moldova,
loading...

Comments are closed.