Reacție după incidentele de la AIC: ”Cât timp va mai bea acest regim sângele propriului popor?”

Liderul blocului politic “Victorie”, Ilan Șor, este indignat de pretinsele ilegalități ce ar fi fost comise pe aeroportul din Chișinău.

“Pasagerii care au venit cu avionul de la Istanbul sunt reținuți și nu li se permite să se întoarcă acasă doar pentru că au o ștampilă în pașaport despre o recentă traversare a frontierei cu Rusia. Este aceasta acum o infracțiune? Oamenii sunt chemați pentru interogatoriu la fiecare jumătate de oră, printre ei se află femei însărcinate și familii cu copii. Nu li se dă apă. Mulți au început să aibă probleme de sănătate și le-a fost chemată ambulanța. Polițiștii de frontieră în camuflaj se comportă ca niște adevărați pedepsitori”, a spus Șor.

De asemenea, în mediul online au apărut informații potrivit cărora vameșii le-au propus oamenilor să bea din rezervorul toaletei ca răspuns la solicitarea de a le da apă, scrie într-un comunicat de presă.

“Sandu, când va veni timpul să răspunzi și ți se va usca gâtul, îți pot promite un lucru: nimeni (!) nu te va sfătui să bei din rezervorul toaletei. Doar șacalii tăi pot face asta”, a spus politicianul.

Ilan Șor a criticat comportamentul autorităților, care din nou rețin timp îndelungat, fără temei, persoane la aeroport: “De ce o călătorie în Rusia îi transformă pe cetățenii noștri în suspecți și le pune în pericol libertatea garantată de Constituție? Și nu doar libertatea, ci și viața însăși! Cât timp va mai bea acest regim sângele propriului popor?”

Serviciul Vamal și IGPF nu au comentat această informație publică, iar acuzațiile nu au putut fi confirmate sau negate.

Total
0
Shares
Total
0
Share