Reacție dură, după anunțul SUA în privința Marinei Tauber: “Numai cetățenii moldoveni vor decide cum și ce trebuie să facem!”

Marina Tauber a cerut ca Kent Logsdon să fie declarat persona non grata în Moldova. Ambasadorul SUA a salutat decizia de a-l adăuga pe deputatul din partea Partidului ȘOR pe lista sancțiunilor SUA. Motiv pentru aceasta a servit presupusa implicare în încercările de “subminare a proceselor democratice din Moldova”.

În plus, Logsdon a vorbit despre intenția de a sprijini în continuare guvernul Republicii Moldova. Au urmat comentarii din partea președintelui Sandu și a premierului Recean, care au salutat călduros inițiativa aplicării sancțiunilor împotriva cetățeanului moldovean.

“A venit domnul, a pus picioarele pe masă, și ne scuipă pe toți direct în față. Roaba Maia și lacheul Dorin sunt fericiți să-l servească. Posibil, am ratat momentul, de când ambasadorul SUA decide ce este sau nu este dăunător pentru țara noastră. Vă reamintesc, Moldova este un stat neutru! Numai cetățenii moldoveni vor decide cum și ce trebuie să facem. Decizia de astăzi – o ingerință directă a SUA în afacerile interne ale Moldovei”, a spus Marina Tauber.

Deputatul a îndemnat întreaga opoziție a Moldovei să excludă întâlnirile, la orice nivel, cu Kent Logsdon, deoarece aceasta “favorizează direct actuala guvernare”.

“Fac apel la întreaga opoziție a Moldovei să îl recunoască pe ambasadorul SUA persona non grata în țara noastră. Orice întâlniri, la orice nivel, cu această persoană reprezintă un ajutor direct pentru actuala guvernare. Este timpul să demonstrăm că nu suntem robi”, a subliniat Marina Tauber.

“Ieri, multe instituții media au întrebat care a fost reacția la sancțiunile impuse de SUA împotriva mea. Din păcate, nu a fost posibil să răspundem tuturor. Și, dacă ieri am scris pe rețelele de socializare ce cred despre ambasadorul SUA în Moldova, acum vreau să mă refer la sancțiunile propriu zise.

Ținând cont de ceea ce se întâmplă acum în acest stat, îmi pare cu adevărat rău că sancțiunile în privința mea au fost impuse abia acum. Sincer vorbind, credeam că de mult timp mă aflam pe lista sancțiunilor SUA, în afară de UE și Canada. Mulțumesc că și SUA m-au onorat cu o asemenea măsură! Veste bună! Înseamnă că suntem pe calea corectă!”, a mai declarat Tauber.

Ilan Șor a apreciat dur situația respectivă, numindu-i pe Sandu și Recean “marionete ale stăpânilor occidentali”, care au uitat complet despre de îndatoririle lor directe. El precizat că, în scurt timp, acest regim va avea un sfârșit firesc.

“Le recomand marionetelor stăpânilor occidentali Sandu și Recean să nu se bucure prea mult. Foarte curând, voi răci la înmormântarea voastră politică”, a scris Ilan Șor pe blogul său.

Ieri, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber “pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi”.

“Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte. Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, a declarat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

După anunțul făcut de către Ambasada SUA, conducerea statului a emis mesaje de mulțumire.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share