Politic

Reacție oficială! Ministerul de Externe: Misiunile diplomatice moldovenești de la Berlin și-au sistat temporar activitatea!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmare a unor acțiuni anunțate de un grup de cetățeni turci, dar și a unor semnale de amenințare și posibile agresiuni în privința Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin și Consulatul General de la Frankfurt, la sediile misiunilor diplomatice au fost luate măsuri speciale de sporire a securității.

Conform Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, pe perioada manifestațiilor misiunea diplomatică de la Berlin și-a sistat temporar activitatea. Forțele de ordine asigură securitatea misiunilor diplomatice.

Menționăm că angajații Ambasadei din Berlin și Consulatului țării noastre au primit amenințări cu moartea din partea reprezentanților unei grupări islamiste, din care ar face parte și cei șapte cetățeni turci expulzați ieri din Moldova. Potrivit reprezentanţilor ambasadei, aceştia îi ameninţă că le vor tăia capetele copiilor diplomaților moldoveni. La solicitarea serviciilor speciale de la Berlin, Ambasada şi Consulatul Republicii Moldova din Germania au fost evacuate.

loading...

Comments are closed.