Editoriale

Reacție: Partidele PAS și Platforma DA îi au de proști pe cetățenii R. Moldova! Lui Năstase și Maia Sandu li s-au îngroșat obrajii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fruntașii regretatului bloc ACUM, nici bine n-au ajuns deputați cu acte în regulă că deja îi au de proști pe moldoveni, în special pe cei care i-au votat pe 24 februarie. Aceste două partide, PAS și DA, au anuțat ieri că totuși vor fi două fracțiuni în Parlament, nu una singură. Însă nu vor să recunoască că blocul lor pur și simplu s-a destrămat, ei continuă să-și mintă proprii susținători că rămân uniți. Domnilor, Năstase și Maia Sandu, dacă erați cu adevărat uniți, atunci rămâneați o singură fracțiune parlamentară, nu două.

Imaginați-vă că democrații ar face două fracțiuni, să zicem una condusă de Pavel Filip și alta de Andrian Candu, PDM ar mai putea fi numit un partid unit? Eu nu cred. Sau alt exemplu – să nu fie o singură fracțiune PSRM în Parlament, dar două – una condusă de Grecianîi și alta de Ion Ceban, am mai putea vorbi atunci că socialișii rămân uniți? Nu, desigur, dar pentru voi așa abordare este una firească.

ACUM să trecem la ceva mai palpitant. Grupul celor 26 de deputați (din PAS, DA, PLDM, afiliați și neafiliați, etc.) au refuzat atât propunerea PSRM cât și propunerea PDM să facă o coaliție, care să constituie majoritatea parlamentară, respectiv să investească un nou Guvern – așa cum scrie în Constituție. Prin acest refuz categoric, fracțiunile PAS cu DA și-au asumat automat rămânerea în Opoziție. Însă observăm că respectivii dau dovadă de un tupeu nemăsurat…

Când au anunțat divorțul camuflat, regele DA și regina PAS s-au propus unul pe altul în funcțiile cheie în stat. Nu știu cum la alți spectatori politici, dar mie mi s-a părut foarte amuzant. Maia Sandu l-a propus pe Năstase – Președinte al Parlamentului, iar Năstase a propus-o pe Maia – Premier! Asta nu vă pare ridicol? Cum să propui un candidat la șefia Guvernului când ai doar 26 de voturi în Parlament, pe când ai nevoie de minim 51 (amintesc că anterior au refuzat să facă alianță cu celelate partide votate de popor).

Mai pe scurt, oameni buni, sunteți sau nu de acord, dar aștia din PAS și Platforma DA vă au de proști. Ei deloc nu dau dovadă de seriozitate și maturitate politică! Unde s-a mai văzut într-un Parlament dintr-o țară europeană, ca 26 de deputați să fie la Putere și restul 75 în Opoziție?! Să răspundă la această simplă întrebare ai voștri eroi, Năstase și Maia Sandu, uniți ca Yin și Yang de către Filat și Țopa.

P.S. La dezbaterile electorale din luna februarie de la Moldova 1, Vitalia Pavlicenco i-a zis lui Andrei Năstase că blocul ACUM se va separa în mai multe fracțiuni când va ajunge în Parlament, iar liderul Platformei DA s-a enervat și a acuzat-o pe lidera PNL de minciună. Acum, când PAS cu DA au refuzat să facă un singur grup parlamentar, cine este mincinos?!

autor: Constantin Birca, Telegraph.md

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.