Recean i-a felicitat pe angajații Poliției de Frontieră cu prilejul marcării a 32 de ani de la fondarea instituției

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la deschiderea Forumului internațional „Securitatea frontierelor în contextul noilor realități regionale”, organizat cu prilejul marcării a 32 de ani de la fondarea instituțională a Poliției de Frontieră a Republicii Moldova.

Premierul și-a exprimat recunoștința pentru dedicația polițiștilor în asigurarea securității la frontiera de stat și le-a mulțumit pentru curaj, devotament și profesionalism.

Totodată, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat rolul Poliției de Frontieră în protejarea hotarelor țării, mai ales în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

„De acum încolo, avem și mai mult de lucru, din două considerente. Avem de protejat 1200 de km de hotar cu zona activă de război. La fel de important este și procesul de aderare la Uniunea Europeană, și asta înseamnă că trebuie să ne asumăm mai multe responsabilități în ceea ce privește protejarea hotarului Uniunii Europene și să demonstrăm că putem fi partener de încredere și furnizor de securitate”, a accentuat premierul Dorin Recean.

De menționat că, în cadrul Poliției de Frontieră, activează circa 3000 de angajați. Anul trecut, au fost înregistrate peste 19 milioane de traversări ale frontierei Republicii Moldova, adică o medie de circa 52 de mii pe zi, precum și aproape 5 milioane de mijloace de transport care au trecut hotarele țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share