Recean, în discuții cu oficialul american, Christopher W. Smith

Situația regională actuală, dar și modalitățile practice prin care Statele Unite ale Americii pot sprijini Republica Moldova în implementarea reformelor și avansarea pe agenda europeană au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu secretarul adjunct pentru Europa de Est, Politici și Afaceri Regionale în Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Christopher W. Smith.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul consecvent al Statelor Unite ale Americii pentru modernizarea țării noastre, îmbunătățirea calității vieții oamenilor și stimularea creșterii economice. Prim-ministrul Dorin Recean a salutat decizia de a include în lista de sancțiuni a SUA persoanele responsabile pentru acțiuni care subminează securitatea Republicii Moldova.

Părțile au discutat despre prioritățile Guvernului de la Chișinău, între care reformarea justiției și lupta cu corupția, îmbunătățirea mediului de afaceri pentru atragerea investitorilor străini care, prin activitatea desfășurată în Republica Moldova, pot contribui și la reconstrucția Ucrainei. În context, părțile au reconfirmat angajamentul de a susține Ucraina, care luptă pentru pacea și stabilitatea întregului continent european.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share