Recean și Rutte au discutat despre relațiile economice și parcursul european al Republicii Moldova

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, și omologul său din Regatul Țărilor de Jos, Mark Rutte, au avut o întrevedere bilaterală la Forumul Economic Mondial de la Davos.

În cadrul discuțiilor, cei doi lideri au abordat o serie de subiecte, inclusiv relațiile economice dintre cele două țări, parcursul european al Republicii Moldova și situația din Ucraina.

“M-am revăzut la Davos cu prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, un bun prieten și susținător al parcursului european al Republicii Moldova”, a declarat premierul Recean. “I-am mulțumit pentru suportul oferit în decizia de începere a negocierilor de aderare la UE. Am discutat despre relațiile economice dintre țările noastre, care au un potențial de creștere, în special, în domeniile IT, transport și producția energiei regenerabile”.

Recean a mai spus că Regatul Țărilor de Jos a fost de-a lungul anilor un partener important al Republicii Moldova în parcursul său european și că își exprimă speranța că autoritățile olandeze vor continua să ne susțină în acest proces.

“Am dat asigurări că Guvernul va continua să lupte cu corupția, să reformeze justiția și să dezvolte economia”, a mai adăugat premierul.

În cadrul întrevederii, cei doi lideri au convenit să intensifice cooperarea economică dintre cele două țări și să colaboreze mai strâns în cadrul procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Total
0
Shares
Total
0
Share