Politic

Recean va prezenta mâine programul de activitate și componența viitorului guvern al PAS și Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul desemnat, Dorin Recean, va prezenta programul de activitate și componența viitorului cabinet de miniștri în plenul Parlamentului, la ședința plenară de mâine, 16 februarie. Biroul permanent s-a convocat astăzi și a aprobat ordinea de zi a ședințelor în plen, care urmează să fie convocate în perioada 16 februarie – 2 martie.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ordinea de zi include mai multe inițiative legislative, care vor fi examinate în prima lectură: proiectul de lege privind serviciile de finanțare participativă, inițiativa legislativă pentru modificarea unor acte normative conexe domeniului de guvernanță participativă și al pieței de capital, modificarea Legii cu privire la eficiența energetică, precum și accederea Republicii Moldova la Acordul parțial extins al Consiliului Europei privind rutele culturale.

În aceeași perioadă, deputații vor examina, în a doua lectură, inițiativa legislativă elaborată cu scopul de a stimula comerțul electronic și cea care prevede modificarea condițiilor de stabilire și acordare a ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului. Tot în lectura a doua vor fi examinate modificări la Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, la Legea cu privire la patenta de întreprinzător și la Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.

De asemenea, parlamentarii vor examina proiectul de hotărâre privind încetarea calității de membru al Comisiei Electorale Centrale și vor audia Raportul auditului conformității asupra cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligații de serviciu public, precum și la întreprinderile înrudite.

Joi, 16 februarie, ședința va începe la ora 10.00.

loading...

Comments are closed.