Recidivist de la nordul țării, condamnat la închisoare pentru că a înjunghiat trei persoane

Procuratura raionului Ocnița a pus sub învinuire inculpatul, în vârstă de 32 ani, pentru două capete de acuzare. Acesta, în dimineața lui 11 noiembrie 2023, aflându-se pe str. 50 Ani ai Biruinței din or. Ocnița, în fața pieței, în loc public, fiind în stare de ebrietate alcoolică, a intervenit într-o dispută dintre două grupuri de bărbați. Neglijând regulile elementare de conduită în societate, din intenții huliganice, i-a aplicat unuia din bărbați o lovitură cu un cuțit în regiunea lombară și altui bărbat i-a aplicat lovituri în regiunea spatelui. Victimele au suferit leziuni ușoare.

În timpul aceleiași altercații, inculpatul a mai înjunghiat un alt bărbat în regiunea lombară, cauzându-i, potrivit raportului de expertiză judiciară medico-legală vătămări corporale grave.

Potrivit sentinței Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița din 12 februarie 2024, inculpatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale (art. 151 alin. (1) din Cdoul penal) și huligansim agravat (art. 287 alin.(3) din Codul penal), aplicându-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani și 2 luni, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Sentința este cu drept de apel.

Inculpatul nu este la prima abatere de ordin penal, acesta având un bogat trecut infracțional, inclusiv pentru comiterea unei infracțiunii excepțional de grave. Acesta a fost condamnat pentru violare de domiciliu, vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale și violul unei persoane minore care nu a atins vârsta de 14 ani.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share