Recomandarea ASP: Verificați valabilitatea pașapoartelor copiilor înainte de sărbătorile Pascale și vacanța de vară

Pe timpul sărbătorilor Pascale și înainte de sezonul estival, Agenția Servicii Publice îndeamnă părinții să verifice valabilitatea pașapoartelor emise pe numele copiilor lor.

Dacă pașaportul copilului urmează să expire în curând sau deja a expirat, se recomandă să programați o vizită la unul din centrele multifuncționale ale ASP, selectând serviciul necesar, biroul, data și ora vizitei pe pagina oficială a instituției, www.asp.gov.md

Cererea pentru eliberarea unui nou pașaport pe numele copilului poate fi depusă de către unul dintre părinți, tutore, curator sau autoritatea tutelară teritorială, în cazul copiilor separați de părinți.

Reprezentantul legal al copilului trebuie să se prezinte împreună cu copilul la un centru multifuncțional al ASP sau la reprezentanțele diplomatice ale Republicii Moldova din străinătate.

Pentru eliberarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova, nu este necesară prezentarea documentelor de stare civilă, dacă informațiile privind actele și/sau documentele de stare civilă (sau schimbările intervenite) sunt actualizate în Registrul de stat al populației.

Pentru mai multe informații despre termenele și tarifele pentru eliberarea pașaportului, accesați pagina oficială a Agenției Servicii Publice.

Total
0
Shares
Total
0
Share