Recomandări despre cum trebuie să procedați în cazul în care un fir electric este rupt și căzut pe jos

De peste 16 ore viscolește în continuu, intemperia afectând grav rețelele electrice din partea de centru ṣi sud a țării.
Din păcate, statistica operativă a fost în agravare pe tot parcursul zilei din cauza intemperiei.

Conform situației operative la ora 18:00 erau înregistrate deconectări avariate și probleme de furnizare a energiei electrice în 197 de localități din raioanele Criuleni, Străṣeni, Călăraṣi, Ialoveni, Căuşeni, Ṣtefan Vodă, Anenii, Noi, Hânceṣti, Comrat, Cahul, Cantemir, Vulcăneṣti, Taraclia, Cimiṣlia, Ciadâr-Lunga ṣi Leova, astfel peste 123 de mii de consumatori rămâneau parțial sau în totalitate fără energie.

Cu vânt și viscol în față, prin troiene mari de zăpadă umedă, deseori cu mașinile blocate pe câmp fără ajutor, cu nervii întinși și cu o listă lungă de ordine de lucru în așteptare, dar și cu multiple lucrări realizate – așa a fost noaptea trecută ṣi astăzi, toată ziua, pentru angajații Premier Energy Distribution ṣi ale întreprinderilor contractate.

Efortul echipelor noastre de intervenție operativă este îngreunat în continuare de accesul dificil sau chiar lipsa de acces spre instalațiile electrice din cauza blocării drumurilor necurățate de troiene.

Cu toate acestea se întreprind toate măsurile de securizare a locurilor cu rupturi de conductoare semnalate, pentru a se exclude riscurile de accidentare, urmând ca ulterior să se desfășoare lucrările necesare.

Rugăm consumatorii să manifeste în continuare răbdare și înțelegere a acestei situații meteorologice grave şi îi asigurăm că depunem eforturi susținute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului.

“Reiterăm importanța respectării stricte a regulilor de securitate electrică și despre necesitatea atenționării imediate a operatorului de distribuție la numărul 022 43 11 11 în cazul în care observați conductoare rupte ce atârnă accidental la pământ.

Recomandări:

– ocoliţi şi nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni şi copaci;
– nu interveniţi în instalaţiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
– nu lăsaţi fără supraveghere copii, verificaţi atent locul aflării lor sub aspectul securităţii electrice.

Total
0
Shares
Total
0
Share