Actual

Recomandările Guvernului de la Chișinău în legătură cu trecerea Republicii Moldova la ora de iarnă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul de la Chișinău a emis joi dimineață o notă prin care anunță că R. Moldova va trece la ora de iarnă în ultima duminică a lunii octombrie, transmite Telegraph.md, cu referire la ZdG.md

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului se menționează că ceasurile se vor da înapoi în noaptea de 24 spre 25 octombrie. Atunci ceasurile se vor da înapoi cu o oră, ora 3:00 va deveni ora 2:00. Va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.

„În conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU şi concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene, Guvernul Republicii Moldova comunică – pe data de 25 octombrie 2020, ultima duminică a lunii octombrie, la ora 3.00, pe întreg teritoriul republicii va avea loc trecerea la timpul “de iarnă” prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înapoi – ora 3:00 devine ora 2:00”, se menționează în nota Guvernului.

Ce se va întâmpla cu ora de iarnă

Parlamentul European a votat în anul 2019 pentru renunţarea la sistemul orelor de vară şi de iarnă, în care ceasurile sunt ajustate cu o oră în fiecare primăvară şi toamnă.

Măsură va fi aplicată din 2021, iar până atunci, statele membre ale Uniunii Europene trebuie să decidă dacă vor să rămână la ora de iarnă sau la ora de vară. Multe dintre statele membre UE au instituit schimbarea ore în timpul crizei petroliere din anii ’70, pentru a profita mai mult de lumina zilei pe timp de vară şi a face economie de energie.

OFICIAL // CEC anunță numărul cetățenilor cu drept de vot, incluși în listele electorale

 

loading...

Comments are closed.