Actual

Recomandările MAI, în ajun de sărbătorile pascale. Cum vom sfinți merindele în Noaptea Învierii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a venit, într-un briefing de presă, cu informații despre cum se vor oficializa în acest an slujbele de Paști și cu un îndemn către cetățeni, de a sta acasă în acest an și de a evita la maxim contactarea cu alți oameni. Potrivit ministrului, Focul Haric va fi adus de episcopi, care au permisiunea de a merge la aeroport pentru a prelua Lumina Sfântă. Aceștia vor fi însoțiți de echipaje ale poliției. Ulterior, Focul va fi preluat de preoți pentru fiecare parohie, transmite Telegraph.md

„Nu este cazul să ne deplasăm în alte localități, la părinți. Vă chem la responsabilitate”, a menționat ministrul.

Potrivit lui, sfințirea merindelor nu se va întâmpla în lăcașurile sfinte sau în curțile bisericiilor, cum se obișnuiește în fiecare an.

„În localitățile mici, cetățenii vor scoate merindele la poartă, iar preoții vor merge pe străzi și vor sfinți. În orașele mai mari Mitropolia va sfinți cozonacii la SA Franzeluța sau la alte întreprinderi, unde se produc ei, în așa fel încât cetățenii să poată procura cozonaci sfințiți pentru a putea sărbători Paștele împreună cu familia”.

Pavel Voicu a venit cu un apel către populație: să nu iasă fără mănuşi şi măşti la cumpărături și să evite ieșirile pe cât este posibil.

loading...

Comments are closed.