Alte știri

Recomandările salvatorilor cu privire la răcirea bruscă a timpului. Ne așteaptă pâna la – 22 grade

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe data de 11-12 februarie, vor cădea precipitații sub formă de lapoviță, izolat ninsori puternice, iar  pe drumuri se va forma ghețuș.

Totodată, se așteaptă intensificări de vânt puternic de până la 17-22 m/s., iar. În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă cetățenii să fie prudenți cînd se pornesc în drum.

Conducătorii auto sunt rugați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător condițiilor de iarnă, iar în portbagajul mașinii să păstreze lopată, nisip, lanțuri etc. Mai mult, conducătorii auto trebuie să respecte regimul de viteză, iar dacă aleg o destinație mai îndelungată, să mențină încărcată bateria telefonului.

În perioada 12-17 februarie temperatura aerului va scădea brusc pâna la – 22 grade Celsius în nordul țării și – 19 grade în partea centrală a țării. Pompierii informează populația despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare în perioada rece a anului.

Oamenii sunt rugați să nu supraîncălzească sobele, să verifice coșurile de fum înainte de exploatare, să stingă focul din sobă pe noapte și să aerisească bine încăperile pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Totodată, se recomandă prudența maximă la exploatarea surselor de încălzire, a aparatelor electrice, dar și a instalațiilor alimentate cu gaze naturale.

În vederea prevenirii înecurilor în perioada rece a anului salvatorii avertizează despre pericolul prăbușirii sub gheața subțire formată pe suprafața bazinelor acvatice.

O atenție deosebită trebuie să fie acordată minorilor. Oamenii care au în grijă copii sunt rugați să nu le permită aflarea nesupravegheată în preajma bazinelor acvatice și să nu opteze pentru mersul sau patinajul pe lacuri.

Părinții sunt rugați să-și monitorizeze copii și să nu-i lase de unii singuri în condiții meteo nefavorabile atunci când vin și pleacă din instituțiile școlare. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență la Serviciul 112.

loading...

Comments are closed.