Record în Marea Britanie. Poliția a confiscat 210 de milioane de euro în criptomonede de la o rețea internațională

Poliția metropolitană din Londra a confiscat criptomonede în valoare de 180 de milioane de lire sterline (210 milioane de euro) de la o rețea internațională de spălare de bani, relatează BBC.

Captura este cea mai mare de acest gen din Marea Britanie – depășind recordul anterior stabilit când poliția a confiscat criptomonede în valoare de 114 milioane de lire sterline, pe 24 iunie.

O femeie în vârstă de 39 de ani, arestată sub suspiciunea de spălare a banilor pe 24 iunie, a fost interogată și în acest caz. Ea a fost eliberată pe cauțiune.

Tranzacțiile efectuate cu criptomonede pot oferi mai mult anonimat expeditorilor și destinatarilor de bani.

„Deși ce numerarul rămâne rege în lumea criminalității, pe măsură ce platformele digitale se dezvoltă, vedem că din ce în ce mai multe grupări de crimă organizată folosesc criptomonede pentru a spăla bani murdari”, a spus comisarul adjunct adjunct al poliției metropolitane, Graham McNulty, citat de Euronews.

Poliția nu a precizat ce tip de criptomonede a confiscat.

Valoarea monedelor digitale a scăzut în ultimele luni. Bitcoin a trecut de 52.000 de euro în aprilie, dar a scăzut până la 28.000 de euro în prezent. Cei 210 milioane de euro confiscați acum ar fi putut valora aproape jumătate de miliard de euro în urmă cu doar câteva săptămâni.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share