Alte știri

„Record mondial”. O țară din Pacific anunță că a vaccinat toată populația adultă

Pinterest LinkedIn Tumblr

O mică țară insulară din Pacific a anunțat că a vaccinat toată populația adultă cu prima doză de vaccin anti-Covid. Este vorba despre Republica Nauru, care s-a felicitat pentru recordul mondial obținut astfel în doar patru săptămâni.

Campania de vaccinare în Nauru s-a derulat timp de patru săptămâni, perioadă în care 7.392 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, scrie France24. Este vorba atât despre populația adultă din țară, cât și despre străinii veniți.

Guvernul a transmis printr-un comunicat de presă un mesaj de mulțumire pentru implicarea la nivel național tuturor oamenilor care au făcut din Nauru „o țară liberă de Covid și sigură”.

Președintele grupului operativ care s-a ocupat de campania de vaccinare, Kieren Keke, a declarat că țara a avut suficiente doze de vaccin, dar că vor continua testările pentru ca țara să rămână fără niciun caz de infectare.

El a spus că riscul crește cu fiecare persoană care vine în țară și a dat ca exemplu India pentru a arăta cât de repede se poate schimba situația pandemică.

Nauru a primit doze de vaccin AstraZeneca prin programul mondial Covax care vizează susținerea imunizării în țările mai sărace.

loading...

Comments are closed.