Politic

Rectificările bugetare propuse Parlamentului spre aprobare sunt antinaționale și antisociale, susține Reghina Apostolova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rectificările bugetare propuse Parlamentului spre aprobare sunt antinaționale și antisociale. Asta deoarece fondurile pe care guvernarea vrea să le aloce suplimentar sunt destinate nu cetățenilor care îndură lipsuri, ci instituțiilor puterii centrale, aflate în siajul PAS. Remarca a fost făcută de deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, în plenul Parlamentului, care a cerut ca proiectele să fie scoase de pe ordinea de zi și întoarse Guvernului spre a fi completate.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„În toamna lui 2021, ați votat legea bugetului de stat pentru 2022. Deja atunci era clar că nici pentru pensionari, nici pentru alte categorii sociale, care au nevoie stringentă de ajutor, nu sunt prevăzuți bani în buget. Ne-am bucurat la comisie când am văzut trei proiecte cu privire la modificare bugetului pentru 2022. Din păcate însă, nici în aceste proiecte noi nu am văzut să fie luate în calcul acele măsuri care se regăsesc în proiectele înaintate de opoziție”, a spus deputatul.

Mai mult, Reghina Apostolova s-a arătat mirată că niciuna dintre categoriile defavorizate nu se numără printre beneficiari, ci doar Președinția și alte instituții guvernamentale, care vor beneficia de milioane de lei în plus.

„Suntem mirați că nu găsim cei 300 de lei pentru veterani, nu găsim acel ajutor de 1000 de lei pentru cetățeni, cu ocazia Paștelui, nu găsim acele 10 mii de lei, pe care le-am cerut ș.a.m.d. În schimb, găsim 1,5 milioane de lei pentru Președinție, 6 milioane pentru SIS și altele. În afară de asta, proiectul care a fost inclus pe agenda ședinței de astăzi nu au fost studiate suficient, deoarece au fost prezentate foarte târziu deputaților din Parlament. De aceea, fracțiunea Partidului „ȘOR” propune scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor 141, 142 și 143, deoarece sunt antinaționale și antisociale și să fie transmise pentru a fi completate”, a adăugat deputatul Partidului „ȘOR”.

Solicitarea a fost supusă votului în plen, însă în favoarea ei s-au pronunțat doar deputații din opoziție, respectiv, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Precizăm că, potrivit proiectelor de lege referitoare la rectificările la bugetul de stat, Președinția ar urma să primească suplimentar 1,5 milioane de lei, Parlamentul va beneficia de 2 milioane de lei în plus, iar pentru Cancelaria de Stat este prevăzut un adaos în mărime de 18 milioane de lei. De asemenea, Guvernul a decis să mărească bugetul SIS cu 6 milioane de lei, al Curții de Conturi – cu 800 de mii de lei, iar Consiliului Superior al Magistraturii îi revin tocmai 10 milioane de lei în plus. Cei mai mulți bani vor merge însă către trei ministere. Este vorba despre Ministerul de Interne, care va beneficia de un fond suplimentar de tocmai 203 milioane de lei, Ministerul de Externe, care va primi 171 de milioane și Ministerul Finanțelor care își va atribui alte 61 de milioane de lei.

Rectificările bugetare au fost votate în prima lectură.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.