RED Nord și FEE Nord au fost supuse privatizării

Printr-o hotărâre a Guvernului, aprobată astăzi, companiile de stat SA „Rețele Electrice de Distribuție Nord” și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” au fost supuse privatizării, informează telegraph.md

Astfel, Agenția Proprietății Publice informează despre aprobarea unui ”proiect important pentru buna gestionare a proprietăților imobile ale statului”. Documentul vizează scoaterea și includerea din zona privatizării a 83 de proprietăți, de la infrastructura critică la terenuri abandonate în timp. Printre companiile incluse sunt RED Nord, înființată la 3 noiembrie 1997, și FEE Nord.

Capitalul social al SA ”RED Nord” este de 281 762 936 lei, divizat în 12 268 964 acțiuni ordinare normative cu valoarea nominală de 20 lei fiecare. Capitalul propriu al societății era, la începutul anului 2019, de peste 1,67 miliarde lei.

Societatatea pe Acţiuni „Furnizarea Energiei Electrice Nord” a fost fondată în 2015. Compania a fost înființată în urma reorganizării prin dezmembrare a SA „Reţelele Electrice de Distribuţie Nord” şi SA „Reţelele Electrice de Distribuţie Nord-Vest”. Societatea deţine licenţă pentru furnizarea energiei electrice (se anexează) în teritoriul mun. Bălţi şi în cincisprezece unităţi administrativ-teritoriale, fiind principalul furnizor de energie electrică în nordul țării.

„Prin această inițiativă, mizăm, în primul rând pe revitalizarea și punerea în valoare a bunurilor publice neutilizate și date uitării, transformându-le în surse de venit pentru economia națională. De asemenea, proiectul promovează o utilizare mai eficientă a terenurilor și construcțiilor publice strategice, de la Soroca până la Cahul, consolidând siguranța socială. În esență, proiectul reconfirmă orientarea noastră la APP, spre gestionarea responsabilă și rentabilă a proprietăților publice”, a punctat directorul general al Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari în ședința Guvernului.

Total
0
Shares
Total
0
Share