Redactorul-șef al ziarului de partid al PAS, pus șef la TRM

Jurnalistul Arcadie Gherasim, redactorul șef al ziarului PAS, este noul preşedinte al Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare (CSD) al IP Compania „Teleradio-Moldova”. Decizia a fost luată, cu unanimitate de voturi, de membrii CSD, reuniţi ieri în prima şedinţă.

În anul 2017, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că va avea propria publicație periodică, iar ziarul s-ar fi numi ”Un PAS pentru Moldova”.

Publicația, de tip „republicană”, a fost înregistrată la 14 iunie 2017, la Ministerul Justiției, în calitate de organizație necomercială – „Un PAS pentru Moldova”, pe aceeași adresă juridică unde e înregistrat PAS – Calea Ieșilor 61/1, în mun. Chișinău. Redactor-șef al ziarului a fost desemnat jurnalistul Arcadie Gherasim.

Solicitat de către reporterul Tribuna, Arcadie Gherasim a oferit mai multe detalii despre publicația PAS.

„Deocamdată nu știm când îl vom lansa, nu avem bani și nu putem să oferim detalii în acest sens, dar, cel mai probabil, va fi prin abonament. Acum suntem la etapa de concept, iar ziarul va apărea o dată în lună. Deja vom vedea pe parcurs sigur cum vom proceda”, a declarat Gherasim.

Mai mult, în CV, Arcadie Gherasim nu a considerat de cuviință să menționeze că ar fi fost numit în anul 2017 redactor-șef al publicației de partid ”un PAS pentru Moldova”, deși alte publicații la care acesta a fost redactor-șef, au fost menționate rând pe rând.

Conform ziarelor tipărite din 2017 până în 2018, Arcadie Gherasim se regăsea în lista redacției. Ulterior, în edițiile tipărite din 2019, acesta a fost exclus din echipa redacțională.

Reprezentanții partidului nu au fost de găsit pentru a comenta situația, dat fiind faptul că aceștia ignoră atât apelurile, cât și mesajele redacției Sinteza, astfel limitându-ne drepturile de a solicita dreptul la replică sau de a obține anumite comentarii a situației politice din țară.

Sursa: sinteza.org

Total
0
Shares
Total
0
Share