Economic

Reforma ANSA: Cel puțin 51 de persoane își vor pierde locurile de muncă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul a decis în ședința de astăzi reformarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), iar pe această cale au fost reduse 51 locuri de muncă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Reorganizarea ANSA prevede, între altele, optimizarea subdiviziunilor teritoriale. Din cele 23 de unități existente în prezent urmează a fi create 10 subdiviziuni fără personalitate juridică, după modelul Cancelariei de stat (oficiile teritoriale). În consecință, numărul funcțiilor de conducere se va reduce cu circa 100 de poziții, de la 244 de funcții la 145. Astfel, ponderea funcțiilor de conducere va fi micșorată de la 20% la 12%. Totodată, agenția își va fortifica atribuțiile funcționale care țin de executarea controalelor și asigurarea securității alimentare.

”Subsecvent se comunică că, în urma reorganizării, se impune reducerea a 51 de funcții din cadrul Agenției, fiind necesar cheltuielile legate de disponibilizarea personalului (compensații pentru concedii nefolosite) în cuantum de 1114000 lei”, scrie în nota informativă la hotărârea de Guvern.

Atribuțiile managementului structurilor teritoriale vor fi preluate de aparatul central al ANSA, fiind consolidat sistemul de control intern managerial în domeniul integrității instituționale.

Reformarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor este argumentată prin necesitatea prestării serviciilor publice în mod eficient, transparent și centralizat.

loading...

Comments are closed.