Alte știri

Reforma justiției și combaterea corupției în Republica Moldova, subiecte discutate la Bruxelles

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei sale la Bruxelles, prim-ministrul, Natalia Gavriliță, a avut o întrevedere cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders. Principalele subiecte de dialog ale oficialilor, au fost reforma sectorului justiției și măsurile anticorupție în Republica Moldova.

„Reforma sectorului justiției este una dintre prioritățile principale ale Guvernului. Vom continua să cooperăm îndeaproape cu UE, precum și cu Consiliul Europei, inclusiv Comisia de la Veneția, pentru a ne asigura că toate elementele reformei sunt conforme cu standardele europene”, a declarat Natalia Gavrilița.

Premierul a mai spus că Guvernul de la Chișinău mizează în continuare pe sprijinul UE în reforma justiției, acesta fiind reflectată și în următoarea agendă de asociere Moldova-UE, negocierile asupra cărora sunt aproape de sfârșit.

Prim-ministrul a menționat despre acțiunile care au fost deja întreprinse sau urmează să fie realizate în contextul reformei justiției – strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției și a planului de acțiune în acest domeniu, modificarea legislației privind conflictul de de interese, verificarea judecătorilor și procurorilor.

Pe final de discuție, Natalia Gavrilița a reiterat deschiderea deplină, ca beneficiar al asistenței UE, pentru cooperarea cu Parchetul European. Totodată, prim-ministrul l-a invitat pe Didier Reynders să viziteze Republica Moldova pentru a lansa dialogul la nivel înalt în domeniul justiției.

loading...

Comments are closed.