Reformă: Ministerul Justiției propune redenumirea Curților de Apel și redistribuirea unor sedii ale instanțelor de fond

Ministerul Justiției, condus de Veronica Mihailov-Moraru, soțul căreia a fost condamnat pentru corupție, propune redenumirea instanțelor de apel și redistribuirea unor sedii ale Judecătoriilor din raioane.

Astfel, se propune redenumirea Curții de Apel Bălți în Curtea de Apel Nord; Curtea de Apel Chișinău să fie redenumită în Curtea de Apel Centru; Curtea de Apel Cahul, alături de care va fi alipită Curtea de Apel Comrat, să fie redenumită în Curtea de Apel Sud (cu două sedii: la Cahul și Comrat). În acest caz, președintele Curții de Apel Comrat rămâne fără funcție.

Potrivit notei la proiectul de lege, redenumirea instanțelor de apel va contribui la o mai bună orientare a justițiabililor.

În cadrul aceluiași proces de reformă a Justiției, ministrul propune ca Judecătoria Ungheni să fie plasată în jurisdicția Curții de Apel Nord, iar sediul Leova al Judecătoriei Cimișlia să fie atribuit Judecătoriei Hâncești. Sediul Dondușeni al Judecătoriei Edineț urmează să fie atribuit Judecătoriei Drochia; actualul sediu Vulcănești al Judecătoriei Comrat urmează să fie atribuit Judecătoriei Cahul; sediul Glodeni al Judecătoriei Drochia urmează să fie atribuit Judecătoriei Bălți.

Judecătoriile Chișinău, Anenii Noi, Căușeni, Strășeni, Criuleni, Soroca și Orhei nu sunt vizate de modificările propuse.

Proiectul de lege circulă printre instituțiile din domeniul Justiției, dar și pe la două asociații afiliate PAS. Avizele consultative urmează a fi prezentate în termen de 5 zile lucrătoare.

Amintim că Ministerul Justiției a anunțat anterior despre intenția de modificare a hărții judecătoriilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share